Składniki (1 porcja):
- 60 g makaronu (100% z pszenicy durum, lub najlepiej pełnoziarnisty)
- 8 kurek
- 1 łyżeczka masła
- 4 suszone pomidory
- 7 czarnych oliwek
- garść pietruszki
- ząbek czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Makaron ugotować jak na opakowaniu. Kurki podsmażyć na maśle aż zmiękną. Pokroić pomidory i oliwki na połówki, pietruszkę posiekać, a następnie dodać do kurek i smażyć jeszcze przez chwilę. Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodać jogurt, sól, pieprz oraz ząbek czosnku, wymieszać. Wyłożyć makaron na talerz a na niego zawartość patelni. Gotowe!
na zdjęciach prezentuje się super:)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak kurki , jak dla mnie najsmaczniejsze grzybki :) robiłam już makaron w takiej wersji, jest na prawe pyszny i wygląda też smacznie ;D
OdpowiedzUsuńmniam mniam jadłabym :D
OdpowiedzUsuń